La Font d’en Carròs es compromet al foment de l’Economia Social i Solidària

El divendres 26 (vesprada) i el dissabte 27 de maig (matí), a la casa de cultura, es van celebrar les jornades “La Font ESS Cooperativa”. Economia social i solidària.
Organitzat per Adient Associació amb la col•labora de la Regidoria de Promoció Econòmica.
Les jornades d’economia es van desenvolupar amb conferències i l’últim dia amb una taula d’experiències. Persones rellevants del món universitari van formar part de la llista de ponents, destacant entre ells Gemma Fajardo profesora del master d’Economia Social de la Universitat de València i Joan Ramon Sanchis Palacio, Catedràtic d’Economia a la Universitat de València
LA FONT D’EN CARRÒS ES COMPROMET AL FOMENT DE L’ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA AMB UNES JORNADES.
“LA FONT ESS COOPERATIVA” se celebrà els dies 26 i 27 de maig amb la presència de professors universitaris i d’entitats d’aquest sector institucional de l’Economia.
L’Ajuntament de la Font d’en Carròs junt a l’associació valenciana ADIENT realitzaren unes Jornades de Participació Ciutadania dins de l’Economia Social i Solidària amb la finalitat d’establir les bases pel desenvolupament local del municipi com també el foment de l’emprenedoria de cooperatives i d’entitats com són les associacions, mútues i fundacions.
Es tracta d’una part de l’Economia que representa vora un deu per cent de tot el Producte Interior Brut de l’Estat Espanyol. A més, l’Economia Social i Solidària és una de les diferències més significatives d’altres tipus d’empresa (per exemple, una Societat Limitada o Anònima), que fomenta els valors de proximitat, justícia social, solidaritat i reversió de l’activitat econòmica a l’entorn més immediat: la ciutadania. Cal recordar que l’Economia Social i Solidària està present a l’article 129.2 de la Constitució Espanyola i a l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana que insta al foment del cooperativisme i que els treballadors tinguen l’oportunitat de tindre accés als mitjans de producció.
Aquestes Jornades tingueren un caràcter variat de temes dins d’aquest sector institucional. Hi participaren els professors universitaris Joan Ramón Sanchis i Gemma Fajardo com a ponents principals. A més, vingueren entitats a explicar les diferents experiències i la manera de treballar en cada personalitat jurídica localitzades a la comarca de La Safor-Valldigna i del municipi de la Font d’en Carròs.
Després, es va fer una taula social i solidària per a fomentar el debat sobre els nous sectors productius que poden encaixar en el municipi amb entitats de la Comunitat Valenciana.
Finalment, la cloenda de les Jornades va donar lloc a la signatura per part de l’Alcalde de la Font d’en Carròs del Manifest per l’Economia Social i Solidària a la Font d’en Carròs després de les aportacions realitzades per part de la ciutadania i de les entitats.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: